מה זה וורדפרס ואיך לקדם אתרי וורדפרס באופן היעיל ביותר

פלטפורמת וורדפרס עברה פיתוחים רבים מאז היווצרותה בשנת 2003, בזכות מערכת קוד פתוח הפלטפורמה שהחלה בבסיסה למטרת כתיבת בלוגים התרחבה לפלטפורמה עשירה בתוספים ותבניות שמרחיבים את אפשרויות בניית האתרים באופן עצמאי, הפלטפורמה נהדרת לקידום אתרים אורגני ולאתרי מכירות, תדמית, בלוג ועוד, פלטפורמה גמישה, קלילה, מתוחכמת ומקצועית באותה נשימה.

כשזה נוגע לבניית אתרים וניהול תוכן קשה לפספס את פלטפורמת וורדפרס, אחת מבין הפלטפורמות המוכרות והמובילות לבניית אתרים. הפלטפורמה היא מערכת המספקת ניהול תוכן (CMS – content management system), כתובה PHP ובעלת קוד פתוח. המערכת מתנהלת תחת רשיון GPLv2 – כלומר כל אדם רשאי להשתמש בפלטפורמה, לשנות ולהוסיף לה תבניות ותוספים באופן חופשי.

למה כדאי לבנות אתר וורדפרס?

כשמדובר בבניית אתרים וניהול תוכן, לא בכדי ניתן לומר שבאופן גלובלי וורדפרס היא מבין המובילות וזאת בזכות תשתית גמישה וקלה לבוני ומעצביי אתרים, כותבי בלוגים ואף למי שמעוניין לבנות אתר באופן אישי.

הפלטפורמה מתאימה למגוון רב של סגנונות אתרים כגון: אתר בלוג, אתר אישי, אתר תדמית לעסק, אתר חנות וירטואלית/אונליין, אתר ידע, אתר פורום, קורסים דיגטליים, פודקאסט, אתרי פורטפוליו, אתרי אפילאציה, אתרים עם מנוי חודשי, אתריי מרקטפלייס ועוד.

מעל 30% מהאתרים המקודמים כיום ברשת הם אתרים על מבוססים על גביי פלטפורמת וורדפרס ויש שיגידו שזה בזכות התבניות העיצוביות (Themes)

לוורדפרס באופן פשטני ומתוחכם יחד יתרון עיצובי המאפשר מגוון אדיר של תבניות, כך שמבחינה עיצובית ניתן להיחשף לתבניות עיצוביות רבות- החל מכמה עשרות דולרים בודדים וזניחים שישדרגו את האתר באופן עיצובי עשיר ומקצועי.

ובהחלט בזכות התוספים plugins

אם בעבר פונקציונליות האתר הייתה תלויה בשירות המתכנת שבונה את האתר, כיום תוספים ו-ווידג’יטים באתר הוורדפרס מאפשרים לבוני האתרים העצמאיים רכישה של מגוון רב של תוספים המשפרים את איכות האתר, הנגישות, גלישה ופונקציות נוספות נהדרות אחרות.

וורדפרס חינמי או וורדפרס מאוחסן עצמאית? מה כדאי ואיך תדעו לבחור נכון?

תחילת דרכו של הוורדפרס היה וורדפרס מאוחסן עצמית wordpress.org, כיום ניתן להינות גם מוורדפרס חינמי wordpress.com ויש ביניהם מעט הבדלים אך משמעותיים, הכל תלוי בצורך שלכם.

הבדל עיקרי ומהותי בין wordpress.com החינמי ל- wordpress.org הוא היכן מאוחסן האתר שלכם וזה די מהותי.

ומה זה אומר?

בעוד ששימוש ב- wordpress.com אין צורל להוריד את התוכנה, לנהל את השרת ולשלם על האחסון שימוש ב- wordpress.org דורש הורדת הורדת התוכנה ואחסון הבלוג או האתר על שרת באחת מחברות האחסון ההמציעות זאת ובתשלום כמובן.

בואו נכיר את היתרונות והחסרונות שיש לכל פלטפורמה להציע

גרסת הוורדפרס המאוחסנת עצמאית שהלא היא הגרסה הראשונית שיצאה לאוויר העולם ושימוש בפלטפורמה זו תהייה בתשלום של אחסון ודומיין, היא בעלת חופש מלא בחשיפה ובהתקנה של תוספים ותבניות, מאפשרת מונטיזציה, מאפשרת בניית אתריי ממברשיפ, אתרי מנויים (Membership) ואתריי איקומרס- אתרים סחרים המאפשרים מכירות (E-Commerce).

בניית אתר לעסק שלכם או חברות בניית אתרים הבוחרות לעבוד עם וורדפרס המאוחסן עצמאית בדרך כלל יהיו אתרים רציניים, בעלי ערך גבוה המעוניינים להעניק שירות ברמה גבוהה וידע טכני הוא בהחלט נדרש בבניית אתר דרך וורדפרס זה.

החסרון שאולי ניתן להציג בפלטפורמה זו היא שלא תקבלו תמיכה מקצועית ישירה מהפלטפורמה ואכן השימוש הוא עצמאי למדיי ודורש ידע טכני, אך אל דאגה לוורדפרס זה ישנו פורום ובו הקהילה העולמית של וורדפרס תמיד תהיה לשירותכם ותוכלו למצוא מענה ועדכונים.

ומה עם וורדפרס חינמי?

אין מה לזלזל בערכו, אומנם חסרונותיו נמדדים באופן בו הוא מוגבל בתבניות, תוספים, אין אפשרות למונטיזציה באתר או אפשרות לבניית אתר מנויים או אתר מכירות, אך הוא חינמי, אין ממש צורך בידע טכני ותוכלו לקבל תמיכה מקצועית במידת הצורך. פלטפורמה זו מתאימה מאוד לבלוגים ולאתרים תחביביים, הפלטפורמה חזקה, יעילה וידידותית מאוד.

חשוב לדעת: שימוש בסיסי של הוורדפרס חינמי הוא אכן ללא עלות אך ניתן יהיה למצוא שירותי ניהול ואחסון בתשלום שלפעמים משתלמים וכדאיים מאוד, העלויות הן זניחות ומייעלות את השימוש בפלטפורמה החינמית וגם אם מדובר באתר בלוג אישי לפעמים זה ממש שווה את ההשקעה לקידום האתר האישי או הבלוג.

עצות ייעול רלוונטיות לאיך מקדמים אתרי וורדפרס נכון

כנראה שאת סודות האלגוריתם של מנוע החיפוש של גוגל לא נגלה בזמן הקרוב, לבינתיים כולנו נתונים לחסדיו, אך היידע שנמצא בידיי מקדמי אתרים ובייחוד כשמדובר בקידום אתרים אורגני לא חף מלהיות מידע ששווה המון כשמדובר בקידום.

נתחיל בקישורים

כל מי שעוסק כיום בתחום SEO יודע שגולשים שנכנסים לאתר לקרוא מאמר שמעניין אותם, סביר להניח ימשיכו לגלוש באתר כל עוד מאמר בנושא מסויים מכיל גם קישורים לביטויים ונושאים אחרים שקשורים לאותו נושא. כאן מאוד חשוב להקפיד להכניס קישורים מותאמים ובעלי תוכן שכבר כתבתם עליהם ונמצאים גם הם באתר.

הוספת כותרות ותיאור במילים לתמונות שאתם מעלים לאתר וורדפרס

הוספת כיתוב ותיאור מתאים לתמונות המועלות באתר עשוי גם הוא לתרום בקידום האורגני של האתר שלכם דרך מנועי החיפוש, בנוסף לזה כותרות וכיתוב התמונות ייעלו יותר במהרה מהתמונה עצמה- כך שגם גולשים שגוללים במהרה על גביי התוכן ייחשפו לכיתוב התמונות לפניי שהן עולות במולאן וכאן תרוויחו עוד שהייה ממושכת באתר.

הקפדה על כתובות URL (שורת החיפוש בחלקו העליון של הדפדפן) ברורות ובעלות ניראות טובה

גם כן בעזרת פיצ’ר מינורי יחסית אך בעלות משמעות גדולה תגלו שקידום אתר הוורדפרס יהיה קל ונוח יותר כשכתובת ה-URL תקנית וקריאה יותר גם מנועי החיפוש יתעדפו אותו כך.

למה זה קורה? לפניי גרסת וורדפרס 4.2 כתובות אלו הכילו סימן פיסוק זה- \ מספר פעמים, החל מגרסת וורדפרס 4.2 ברירת המחדל של מבנה הקישורים באתר היא “מזהה פוסט”- זוהי ההגדרה הרצויה כשמדובר בקידום אתרי וורדפרס, עשו זאת דרך ההגדרות ובחרו “מבנה קישורים” ולאחר מכן בחרו באפשרות “מזהה פוסט” ושמרו את השינויים.

אזהרה קטנה לאתרים וותיקים

במידה ואתם מנהלים אתרים וותיקים יחסית בעלי כתובות URL שפועלים כבר זמו רב והם אתרים מבוססים יחסית ובעלי קישורים במדיה החברתית עם תנועה גדולה אולי כדאי שלא לשנות את הכתובת משום שמנועי החיפוש של גוגל עלולים לבצע דירוג מחודש לאתר ולמחוק את הקישורים לאתר המפוזרים ברחביי המדיה.

במידה והאתר הוותיק לא מבוסס במיוחד ובעל תנועה נמוכה, שינוי בכתובת ה- URL עשוי למנף ולקדם את האתר.

בונוס – פיצ’רים זה כל העניין

אין ספק שפיצ’רים הן פריבלגיה נהדרת לשינויים קטנים שעושים את כל ההבדל, אחד הפיצ’רים המעולים שיש לוורדפרס להציע הוא תבניות ותוספים Themse&Plugins, מפתחים רבים בקהילת הוורדפרס ברחבי העולם דואגים כל הזמן לפיתוח תבניות ותוספים חדשים וכן גם לעדכון ושיפור קוד המערכת.

קוד פתוח מעניק את האפשרות התמידית לקהילת המפתחים לפתח פונקציות כאלו ואחרות החל מהרעיון ועד יישומו באתר כך שתוכלו לסמוך על כך שתמיד תשארו מעודכנים בפיצ’רים הכי עדכניים שיישפרו משמעותית את ניהול האתר שלכם ואת חווית הגולשים.

בפן העיצובי ניתן למצוא תבניות שונות שבעזרתן תוכלו לשנות לגמרי את עיצוב האתר או הבלוג כראות עינייכם, הרבה מן התבניות חינמיות וישנן תבניות בתשלום, המבחר עצום, מאפשר ונע בין תבניות איכותיות יותר לפחות.

המאגר הגדול של תוספים חינמים או בתשלום ייקלו על האתר מבחינה טכנית ומבחינת נגישות ואיכות הגלישה, תוכלו למצוא תוספים שהן למעשה תוכנות מודלריות המרחיבים את פונקציונליות האתר כגון מניעת ספאם, האצת מהירות בגלישת האתר, תוספים התומכים בקידום אתרים אורגני ועוד.

לרוב אנשים העוסקים בקידום אורגני- SEO שעובדים עם פלטפורמה זו מכירים ויודעים את שלל אפשרויות

התבניות והתוספים הקיימים ודואגים להתעדכן בתוספים החדישים, על מנת להתאים את הקידום האורגני של האתר לתחרות הגדולה הקיימת ברשת.

לסיכום

פלטפורמת וורדפרס תמיד מתפתחת, מתעדכנת ומשתפרת, בחירה נכונה בין וורדפרס מאוחסן עצמאית לוורדפרס חינמי יעניק לאתר או לבלוג את מיטב התשתיות והכלים ליצירת אתר איכותי וזאת לאחר ההכרה ובחירה נכונה בפלטפורמה הנכונה והמתאימה ביותר לצורכיי האתר או הבלוג.

כשאתם עוסקים בקידום אתרים המובססים על פלטפורמת וורדפרס וודאו כי אתם נשארים מעודכנים בשינויים שייסיעו להמשך קידום האתרים האורגני שלכם, מכאן אפשר רק להרוויח.

פלטפורמת וורדפרס עברה פיתוחים רבים מאז היווצרותה בשנת 2003, בזכות מערכת קוד פתוח הפלטפורמה שהחלה בבסיסה למטרת כתיבת בלוגים התרחבה לפלטפורמה עשירה בתוספים ותבניות שמרחיבים את אפשרויות בניית האתרים באופן עצמאי, הפלטפורמה נהדרת לקידום אתרים אורגני ולאתרי מכירות, תדמית, בלוג ועוד, פלטפורמה גמישה, קלילה, מתוחכמת ומקצועית באותה נשימה.

פססט... אפשר להכיר?

השאירו פרטים ואנחנו כבר חוזרים לשיחת היכרות ראשונית

    אז מה הקונספט שלכם? השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

      אל תגידו לא ידענו לא שמענו...

      MDN

      הופה!

      עשיתם חצי דרך, תנו לנו להשלים את החצי השני.

      שגרו אלינו שם וטלפון וכבר חוזרים.

        ×